{ "title": "Meşe Rengi", "image": "https://www.renk.gen.tr/images/mese-rengi.jpg", "date": "21.01.2024 05:20:26", "author": "yaşar bahşi", "article": [ { "article": "
Meşe Rengi, Meşe, 300'den fazla türü olan, içerisinde yaz-kış yaprak dökmeyen tür barındıran, kerestesi dayanıklı ve günümüzde hala tür ve renk açısından hemen her alanda kullanmayı tercih ettiğimiz bir ağaç türüdür. Rengini ise kadeh içerisinde yer alan, silindirik olan Palamut dediğimiz dişli veya düz kenarlı meyvesinin şerbeti sayesinde boya sanayilerinde yaygın olarak kullanılır.

Meşe ve Meşe Rengi Kullanım Alanları

Ev, ofis, okul ve benzeri yerlerde, zemin rengi olarak (Parke, kaplama PVC vb.) en çok kullanılan renk olarak ilk sırayı almaktadır. Meşenin yanık ve esmer tonlarda olan derin ve keskin rengi dekorasyonda seçilen diğer parçaların vurgusunu arttırmak adına iyi bir seçimdir. Meşe rengi zemin kullanılan evimizi masif ve ferforje masalar, bordo renk süet chester koltuk ve berjerler, haki yeşil tonlarında uçuşan kumaş perdeler ve hardal rengi dokuma halılarla kombinleyebiliriz.

Şayet ofisimizin zemini yerine, ofis mobilyalarımızı meşe rengi kullanmak istiyorsak; bu kez zemin rengini açık tutmaya ihtiyacımız olacaktır. Zemin rengi daha krem tonlarda, meşe ile aynı dokuya sahip farkli bir ağaç türünden olan Akçaağaç türü parke ile kullanabilir. Duvarlar şampanya rengi tonu perdeler ise evde kullanılanın aksine zemin ile uyumlu açık kahve tonu store olmalıdır. Bunu altın rengi objeler, yapay veya canlı otantik saksı bitkileri ve çerçeve seçimi meşe rengi olacak olan tablolarla zenginleştirebiliriz.

Meşe ağacı ve meşe rengi sağlamlığı ve zenginliği olan bir renk olsa da kullanım yeri ve miktarı çok önemlidir. Herzaman doğru yerde ve doğru parçalarda kullanılması gereken bir renktir. Aksi halde ofis odamız, evimiz ya da diğer kullanım alanlarımız her ne kadar geniş olursa olsun mobilya ve zemin aynı tonda olur ise boğucu ve göz yoran bir ortam olacaktır.

Ofis veya evimizin Amerikan kapı olarak adlandırılan oda kapılarını meşe rengi seçeceksek, bütün halindeki duvarları tek ton boya veya göz yormayacak olan duvar kagıdı ile zarif bir görüntü yakalayabiliriz. Duvar kâğıtlarımız zemin olarak krem veya şampanya rengi olup ara geçişlerde net olmayan dore veya lame dokular bulunduran bir tür olmalı. Eğer boya kullanacaksak süt rengi, kemik rengi, safran ve inci beyaz karışımı olan daha soft renkler kullanmalıyız.
Mutfak mobilyalarımızı meşe rengi kullanacak olursak, kesinlikle mutfağımızda kullanmamız gereken kumaş veya halı yeşil ve tonlarında olmalıdır. Mutfakta meşe rengi kullanımı en hassas alanların başında geldiği için, mobilya tutmaçları ve beyaz eşyamızın renkleri ve metalleri aynı olmalıdır. Bambu rengi aksesuar kullanımı daha otantik ve zengin görünüm sağlayacaktır.
" } ] }